Arbetsplatsbesök och entrétak

Under dagen har vår kontrollansvarige och kommunens byggnadsinspektör varit på arbetsplatsbesök på bygget, och vår kontrollansvarige tyckte att allt såg väldigt bra ut och att det var ett exempel på rätt hus på rätt plats. Vi håller såklart med om det då vi är väldigt nöjda med husets placering på tomten.
 
Dagens observationer av ett otränat öga i skymningsljus: knutbrädor på en knut, midjebräda på framsidan, vissa avdelarlister och fönsterbleck monterade, underspikning på framsidan och sist men absolut inte minst har entrétaket påbörjats.
 
Entrétaket får som synes fyra pelare, och där ska det framöver givetvis även finnas en (som vi säger i våra hemtrakter) bro. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det kallas söderöver, trots att jag bott i både Skåne och Småland under flertalet år, men jag gissar på veranda. För oss är en veranda dock snarare ett annat ord för altan, som ju är en plats där man solar, grillar och latar sig - och det är ju rimligtvis inte alls samma sak som en bro. På en bro stampar man istället av snö, blöta löv eller lera från skorna.
 
 
Herregud vad bra det här blir, snickarna är verkligen duktiga. På bilden nedan ser ni en av killarna som heter Jimmy.
 
 
På bilden nedan ser ni ett färdigt fönsterparti komplett med avdelarlist och fönsterbleck. Dock saknas det fortfarande spröjs på fönstrena. Innanför de två fönstena till höger i bild hamnar det stora badrummet på ovanvåningen, och det vänstra fönstret hamnar i "trapphuset", eller vad det nu kan tänkas heta i ett enbostadshus.
 

Kommentarer:

1 Susanna Höök:

Hej!

Vilket fint hus ni bygger! Vi har just börjat bygga ett liknande hus söder om Stockholm. Prästgårdsstil, lösvirke men det kommer bli ljust falurött med fönster i guldockragult och foder i ljust grå. Vi har försökt dra mot 20-talsstil lite så det ska bli gammeldags mkt inomhus och mkt linoljefärger. Fönster har vi beställt från snickeri i Alfta, Hälsingland. Imorrn kommer takstolarna. Jag kommer fortsätt följa er blogg. Lycka till! Sanna

Svar: Hej och tack, vad roligt att höra! Det låter helt underbart med ett nytt hus i prästgårdsstil. Ni har ingen blogg så att man kan följa ert bygge också?
Sara & Joel

2 Lisa:

Det som ni kallar bro, brukar nog kallas förstukvist, eller det är iaf det ordet jag känner till :)

Svar: Intressant att höra olika varianter :)
Sara & Joel

Kommentera här: