Skjutdörrar

Vi har valt att ha skjutdörrar på flera ställen i vårt hus eftersom det är praktiskt och väldigt snyggt. När vi varit på studiebesök på bygget har vi dock noterat att det verkar vara en bra mycket mer avancerad historia att sätta in en skjutdörr i jämförelse med en vanlig innerdörr. Själva konstruktionen som sedermera hamnar inne i väggen kan ni se på bilden nedan.
 
 
Skjutdörrarna i sig får samma utseende som övriga innerdörrar i huset, dock med andra beslag. Det blir massiva trädörrar i klassisk stil från GK Door med det fantasifulla namnet Oden 4.
 

His and hers

I veckan har snickarna bland annat jobbat på med det rum där vi planerar att spendera vår icke-vakna tid under en lång tid framöver, och dess ack så viktiga bihang klädkammaren. Klädkammaren har till och med tagit sig friheten att bli större än själva sovrummet. Dessa rum har faktiskt börjat se ganska beboeliga ut vid det här laget, mycket på grund av pärlsponten tror vi.
 
 
Rummets utformning framgår av ritningen nedan. Sängen kommer vi att placera i mitten av den vägg som ni ser på bilden ovan (vilket även framgår av ritningen). På vardera sida om sängen monteras skjutdörrar in till klädkammaren, vilket ger känslan av att vi har varsin klädkammare. Om Joel vill bygga om sin del av klädkammaren till en walk in fridge i framtiden kan vi alltid bygga den utritade potentiella skiljeväggen i mitten. Joel går dock bet på ett fönster i den situationen, men han anser inte att det behövs något fönster i en kyl.
 
 

Dubbelt upp

Nu är alltså alla fönster och fönsterdörrar monterade där de ska sitta och allting borde vara frid och fröjd. Men det verkar som att någonting har gått snett. Inne i huset står det nämligen kvar ett styck 11x11 fönster och ett par altandörrar som inte har monterats, och det finns liksom inte någonstans att montera dessa. Vittjärvshus kanske har varit förutseende nog att ge oss en extra uppsättning fönster ifall grannens barn skulle spela en vild fotbollsmatch på vår gräsmatta eller så...