Trädfällning

I helgen har vi tagit oss an det första handgripliga projektet i fråga om husbygget. Vi har fällt träd! En helt enorm björk som blir fin ved för en livstid, men även en mindre tall fick ge vika. Nu känns det äntligen som att det börjar hända saker i projekt husbygge!


Placering av Hus

Hallårär!

Nu har den kommit! Nybyggnadskartan damp ner i mailen i fredags och nu har vi, med hjälp att Vittjärvshus, ritat in vart och hur vi har tänkt med hus och garage.

Det var ganska kul att se ut som ett fån när man gick med sjumilakliv på tomten för att få något bra hum om hur stort eller litet saker blir i verkligheten. Tur hade vi att det var skare som klarade minst 100kg! Det var någon bil som stannade till och säkerligen undrade "Vad f*n sysslar de med!? Folket i bensbyn är ju inte riktigt kloka..." Jag kan bara instämma.

Joel

Nybyggnadskarta

Just nu befinner vi oss i någon form av limbo när det gäller husbygget. Detta eftersom vi inte kan gå vidare med vår bygglovsansökan innan vi får en nybyggnadskarta från kommunen. Vi vill naturligtvis lämna in bygglovsansökan så snart som möjligt så att husprojektet kan komma igång på riktigt, men det är helt enkelt bara att jobba vidare med det man kan under tiden. Därför har vi sysselsatt oss med att ta hem kakelprover och projekterat kök. Det är inte fy skam utan otroligt roligt. Vi tänker klassiskt, carraramarmor (se bild), genomtänkta detaljer, vitrinskåp och sittbänk med textilier. Vi väntar med spänning på nya ritningar.Nybyggnadskartan är för övrigt en historia i sig då jag inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att jag en dag skulle komma att betala närmare 10 000 kronor för en.. karta! En karta! Jag har dock insett att man - när en kostnad associerad med husbygget ska uppskattas - sannolikt gör rätt i att lägga till minst en nolla på den summa man rimligen tror att någonting kommer att kosta. Detsamma gäller bröllop, men det har vi lyckligtvis redan gjort bort!