Sått var det här

Förra helgen sådde vi in gräs på en liten plätt där det tidigare legat betongplattor. Regnet som troget fallit hela veckan har gjort sitt bästa för att hjälpa fröna på traven, men idag var det soligt och fint och då fick vattenslangen titta fram. Jag är så otålig med sådant här och vill se resultatet genast men det är bara att ge sig till tåls och hoppas att plätten snart matchar grannens fina gräsmatta som syns i bakgrunden. 

Entrén

Förra veckan jobbade vi näst intill outtröttligt med vår entréveranda (bro på norrländska) i regn och rusk till långt in på kvällarna. Lyckligtvis kunde arbetet av naturliga skäl åtminstone delvis utföras under tak. Efter ungefär tre dagar var skapelsen klar. Det blev en stor amerikanskinspirerad porch. Vi var så pass stolta över skapelsen - vårt första egenhändiga byggprojekt - att vi smög oss ut och tittade på den då och då den där första kvällen. Jag sopade den även varsamt flera gånger så fort någon hade gått på den. Påföljande morgon hade inte mindre än nio stycken fågelskitar avfyrats på den. Typiskt. 

Nåja. Nu återstår bara att fylla upp marknivån lite runt verandan och att dekorera det hela. Jag tänker mig någon form av stol/gunga hängande från taket , stora krukor med växter och en bänk. Vi får se varthän det barkar. Äppelträd

Att varje trädgård behöver ett äppelträd är lika självklart som amen i kyrkan. Jag pep därför iväg till trädgårdshandeln och köpte ett (tanigt litet) träd samt några säckar jord. Jag hade dock gjort vissa felberäkningar angående jordåtgången och hade följaktligen inte alls räknat med att en grop som är 80 x 80 x 80 cm rymmer ca 500 (!) liter jord. Mitt under pågående plantering var det därför bara att sätta sig i bilen igen och pipa iväg till aktuell trädgårdshandel på nytt. Först efter tiotiden på kvällen kunde projekt äppelträd förklaras avklarat.Min bättre hälft är något sur över tidsåtgången för projekt äppelträd och anser att jag borde ha prioriterat något "viktigare" istället. Jag framhärdar dock bestämt att vi inte hade en sekund att förlora eftersom det tar ganska lång tid innan trädet bär frukt.