Skott nytt år

Idag har vi premiärskottat vår gårdsplan. Vi har alltså fått prova på en av husägarnas många plikter. Skyffeln fick vi av Joels förutseende syster med make i julklapp, perfekt klapp till hus-newbies som oss. Stadsbo som jag är hade jag egentligen tänkt gå till gymmet idag, men Joel tyckte att ett skottpass var lika bra som ett pass på crosstrainern. Han hade helt rätt.


Tavelvägg

Något som jag verkligen längtar efter är att få fixa och dona med att hänga upp alla våra tavlor i huset. Det kanske låter fånigt, men eftersom vi för närvarande hyr en lägenhet i andra hand har vi fått nöja oss med att placera våra tavlor där det råkat finnas en lämplig krok eller spik. Och då blir det ju sällan sådär genomtänkt och snyggt som man önskar eftersom lägenhetens rättmätiga ägare säkerligen satte upp nämnda krokar och spikar med en helt annan tavla i åtanke. Vi har i alla fall inte sett någon poäng med att orsaka någon åverkan på väggarna eftersom vi endast bor här tillfälligt (visserligen sedan ett och ett halvt år tillbaka, men ändå i väntan på huset).
 
Nedan ser ni ett axplock av inspirationsbilder för den typ av tavelkonstellationer som jag föreställer mig att vi ska lyckas få till. Det återstår att se hur väl vi kommer att lyckas med detta projekt.
 
Jag kan med säkerhet säga att den korslaser som min käre make helt lägligt fick i julklapp (kanske inte helt utan baktanke från min sida) kommer att vara väldigt användbar när det är dags att börja spika...

Labyrint

Vi har kärat ned oss i hyllan Labyrint från Bruka Design (läs: jag har kärat ned mig och Joel, som ogärna använder sig av starka ord, tycker att den är snygg). En sådan kommer därför att införskaffas till vårt nya hus. Vi tror att den svarta varianten skulle göra sig bäst hemma hos oss då vi befarar att den vita kommer att "smälta in" lite för mycket i den noggrant övervägda neutralt vita väggkulören Krita från Alcro. Själva insmältandet har ju visserligen också sin charm, men jag tycker nog ändå att den vita hyllan gör sig bättre mot en icke-vit vägg. Eller?