Att resa en flaggstång

På vår tomt fanns sedan tidigare en väldigt hög flaggstång i stål som var väldigt rostig och trött. Ni ser den på bilden nedan, inte alls någon vacker syn. 


Vi bestämde oss dock för att göra ett renoveringsförsök, och med några goda tips från goda grannar och flera vändor med nätshopping av tillbehör blev resultatet fantastiskt. 

Idag skulle den så resas upp igen, som en ny och lite stoltare version av sig själv. För att detta skulle gå vägen behövde vi följande manskap och utrustning: fem människor, två stycken plankkryss, två femtumsspikar, en hammare, två sönderklippta fiskehandskar i gummi, ett rep, ett spännband, två tvingar, en kort planka, en väldigt lång planka, en enorm skiftnyckel och en trädlyft (?!). Jamen ni hör ju. Lättare sagt än gjort när någon stjärna en gång i tiden bestämt att bulten som fäster stången i själva ställningen skulle sitta längst ned vid marken. Hur som helst blev det himla fint med en rejäl flaggstång som pryder gården.


Walk in closet

Igår var vi på Ikea precis hela dagen. Nu jäklar ska klädkammaren bli färdig. Man kan säga att jag har tröttnat ganska rejält på att ha en stor, härlig walk in closet nästan helt utan förvaring i. Vi återkommer med bilder efter en del skruvande.