Att resa en flaggstång

På vår tomt fanns sedan tidigare en väldigt hög flaggstång i stål som var väldigt rostig och trött. Ni ser den på bilden nedan, inte alls någon vacker syn. 


Vi bestämde oss dock för att göra ett renoveringsförsök, och med några goda tips från goda grannar och flera vändor med nätshopping av tillbehör blev resultatet fantastiskt. 

Idag skulle den så resas upp igen, som en ny och lite stoltare version av sig själv. För att detta skulle gå vägen behövde vi följande manskap och utrustning: fem människor, två stycken plankkryss, två femtumsspikar, en hammare, två sönderklippta fiskehandskar i gummi, ett rep, ett spännband, två tvingar, en kort planka, en väldigt lång planka, en enorm skiftnyckel och en trädlyft (?!). Jamen ni hör ju. Lättare sagt än gjort när någon stjärna en gång i tiden bestämt att bulten som fäster stången i själva ställningen skulle sitta längst ned vid marken. Hur som helst blev det himla fint med en rejäl flaggstång som pryder gården.


Kommentarer:

1 JUNITJEJ:

Vilket projekt! Skönt att flaggstången är på plats!

2 Nya huset:

Snyggt jobbat! Vad kul att kunna rädda en gammal flaggstång, hoppas den kommer kunna glädja er i många år.

3 Hege:

Så fint :) Jag vill oxå ha flaggstång, men vi har ingen att renovera, så det blir nog en ny (som kanske blir lite lätta att få på plats ...

Kommentera här: