Nyckelkaos

Hur många bilar och släpvagnar det krävs för att hämta en soffa på Mio? Fyra bilar och två släpvagnar.
 
Vår egen svarta trotjänare (bil nummer 1) saknar dragkrok och var således inte lämpad för det aktuella uppdraget. Joels far har dock en bil med dragkrok som var väl lämpad för det aktuella uppdraget (bil nummer 2), så vi bytlånade bil med honom under den för projektet aktuella tiden.
 
 
Joel åkte sedan med bil nummer 2 för att hämta släpvagn nummer 1 som han lånat av en snäll kollega. När Joel sedan parkerat släpvagn nummer 1 åkte vi med bil nummer 2 för att äta middag hos Saras syster. Väl där fick Saras snart tvååriga systerson, som är extremt intresserad av bilar i allmänhet och bilnycklar i synnerhet, låna nyckeln till bil nummer 2. Och där slutade spåren efter nämnda nyckel. När systersonen tillfrågades var bilnyckeln blivit av var svaret "borta".
 
Trots att ett tiotal vuxna personer under två dagars tid engagerade sig i sökandet efter nyckeln till bil nummer 2 (som därtill saknade reservnyckel) stod den inte att finns någonstans. Systersonen hade rätt, nyckeln var helt enkelt borta. Vi fick därför låna bil nummer 3 av Saras syster för att kunna ta oss hem på kvällen.
 
Sent omsider kom vi dock att tänka på att en av Saras systers väninnor varit på besök hos Saras syster i samband med att spåren efter bilnyckeln upphörde, kanske hade systersonen lyckats smyga ned nyckeln någonstans i hennes tillhörigheter? Väninnan var dock vid det här laget ute på skotertur ungefär 13 mil från den aktuella staden och var således förhindrad att söka igenom sina tillhörigheter. Senare på kvällen kom dock beskedet: nyckeln till bil nummer 2 låg i hennes väska. Lättnaden var stor efter beskedet. Då återstod bara problemet att de befann sig 13 mil bort i ytterligare en tid, och att nyckeln till släpvagn nummer 1 dessutom var inlåst i bil nummer 2. Därmed kunde varken bil nummer 2 eller släpvagn nummer 1 användas i det aktuella projektet.
 
Eftersom inte heller bil nummer 3 har dragkrok fick vi låna bil nummer 4 av Joels bror, med Joels bror som medföljande chaufför, samt hyra släpvagn nummer 2 på OKQ8. Allt gick dock bra med det aktuella ekipaget och projektet är därmed avslutat. Efter många om och men är soffan äntligen hämtad och släpvagn nummer 2 och bil nummer 4 är återlämnade. Nu är vi redo för slutbesiktning imorgon.

Kommentarer:

1 Linda:

hahaha jag döör. Det där var riktigt roligt för en som inte var med och behövde leta nyckel..

2 Madeleine:

Men så tokigt det kan bli :)

Madeleine

Svar: Men eller hur, galet!
Sara & Joel

Kommentera här: